Reacties (70)

Reactie toevoegen

Reacties

pien van haren
ik kan niet naar mijn profiel komen hoe moet dat?
pien van haren
ik kan niet naar mijn profiel komen hoe moet dat?
sophie
erg leuk een roze somtodayy ma koe kun je dit weer verwijderen?
Jona ZwetslootGeverifieerd
Je kunt de extensie verwijderen op de volgende manier:
- Klik op het puzzel-icoon in de browserbalk
- Klik op het icoontje met 3 puntjes naast Somtoday Mod
- Klik op Verwijderen
hidde
kunt u ook het letter type old english gothic toevoegen.
Jona ZwetslootGeverifieerd
Voor de lettertypes gebruikt Somtoday Mod Google Fonts (https://fonts.google.com). Als je daar een mooi lettertype ziet kan ik die toevoegen. Of als je een linkje hebt naar een TTF of WOFF bestand zou ik het opzich ook toe kunnen voegen.
Myrthe
Hoe kan je dit ook doen op je telefoon?
Jona ZwetslootGeverifieerd
Extensies voor telefoons zijn alleen beschikbaar in Firefox Nightly op Android. Als je een andere browser of iOS gebruikt kun je helaas geen Somtoday Mod op je telefoon gebruiken.
lisa
waar zie ik mijn cijfers?
Jona ZwetslootGeverifieerd
Als het goed is zouden je cijfers op de pagina moeten staan waar je cijfers normaal ook staan. Als dat niet zo is is het een bug in Somtoday Mod en moet ik die binnenkort gaan fixen.
lau
hoe verwijder je het weer
Jona ZwetslootGeverifieerd
Je kunt de extensie verwijderen op de volgende manier:
- Klik op het puzzel-icoon in de browserbalk
- Klik op het icoontje met 3 puntjes naast Somtoday Mod
- Klik op Verwijderen
Anna
hoii, ik heb geen letters bij mijn naam en kan de achtergrond niet aanpassen... 
Jona ZwetslootGeverifieerd
Dat is een bekende bug in versie 3.7. Ik ben bezig met een update waarin ik dit op zal lossen.
Bloem
Hoi, hoe kan je het design aanpassen?
Jona ZwetslootGeverifieerd
Op je profielpagina staan de instellingen van de mod. Achtergronden kun je aanpassen bij Achtergrond > Achtergrondafbeelding, de kleur bij Thema > Kleur van Somtoday, dark mode bij Thema > Dark mode en de layout bij Layout.
hidde
oke succes
hidde
de web store versie heeft nog geen instellingen pagina.
Jona ZwetslootGeverifieerd
Dat klopt, in de webstore staat versie 3.7 nog terwijl de userscriptversie al bij versie 3.9 is. Ik ga binnenkort de nieuwe versie op de webstore zetten maar dat zal nog even duren omdat ik nu in een proefwerkweek zit.
Jona ZwetslootGeverifieerd
De afgelopen dagen heb ik flink wat suggesties gekregen over wat er beter kan aan de mod. Voor de duidelijkheid zijn hier de suggesties waar ik mee bezig ga:
- Cijfers en gemiddelden uitrekenen
- Statistieken toevoegen
- Kleuren icoontjes huiswerk en toetsen aanpassen (ipv groen en oranje)
- Bij de sidebar layouts de overlay over de hele achtergrond weergeven
- Kleur tekst tijden van rooster aanpassen
- Kleuren aanpassen makkelijker maken
- Nicknames makkelijker maken
- En nog meer maar dat zou een beetje veel worden om op te schrijven

Ik hoop dat dit allemaal gaat lukken om te maken. Ik heb nu wel een proefwerkweek dus ik heb het nu wel druk.

Daarnaast zijn er nog een paar bugs die ik moet fixen, die zijn te zien op de bugs pagina (klik op de knop bugs hierboven).
Ariane
ik snap helemaal niet hoe je de nicknaam van je docent kan aanpassen. geen idee wat je moet invoeren
Jona ZwetslootGeverifieerd
Voer de naam van de docent in, daarna | en daarna de naam waarin je het wil veranderen. Voorbeeld:
Mevr V. Oorbeeld|NICKNAME

Als je meerdere namen wilt veranderen kan dat ook:
Mevr V. Oorbeeld|NICKNAME|Dhr E. Xample|ANDERE NICKNAME
Jona ZwetslootGeverifieerd
Oke, ik heb het probleem in de userscriptversie opgelost als het goed is. Ik heb ook een andere (kleinere) bug gefixt en wat ongebruikte icons verwijderd.
hidde
ik kan wel naar de instellingen pagina van de mod maar de instellingen staan er niet. ik zie alleen de zijbalk met acties en de achter grond is transparant waardoor ik nog steeds de pagina er achter kan zien. (bv het rooster, nieuws, cijfers, ect) 
Jona ZwetslootGeverifieerd
NEEEEE ik weet al precies wat misgaat! Ik zal na school een fix maken (letterlijk één regel veranderen)
hidde
bedankt er is nu een pagina en het zij menu staat er maar de instellingen zijn er niet dat is gewoon het nieuws.
Jona ZwetslootGeverifieerd
Bedoel je dat je niet bij de instellingen van de mod kan of bedoel je dat je niet bij de instellingen van Somtoday kan? In dat laatste geval kan ik er weinig aan doen aangezien het dan aan Somtoday ligt.
Jona ZwetslootGeverifieerd
De nieuwe versie is klaar. Als je Somtoday account geen profielpagina heeft kun je nu alsnog bij de instellingen door op de profiellink te drukken. Ook heb ik een bug gefixt waarbij je in sommige layouts geen lange berichten kon typen door een scrollprobleem.
hidde
ik denk dat ik weet waarom je niet meer bij de instellingen kan zelf na de nieuwste versie. somtoday heeft volgens mij een update gehad en ook zonder mod kan ik niet meer bij de profiel pagina. ik hoop dat u het kunt fixen veel succes. 
Jona ZwetslootGeverifieerd
Hoi hidde. Dat is vervelend. Ik denk dat het dan aan je school ligt aangezien ik wel nog gewoon bij mijn profielpagina kan. Ik zal kijken of ik een soort van popup instellingenmenu kan maken voor als Somtoday geen profielpagina heeft. Dat zal dan wel nog even duren voordat ik dat heb gemaakt.

Edit: het was makkelijker dan ik dacht. Ik moet nog goed testen en nog wat aanpassingen maken, dus het zal morgen pas klaar zijn.
Jona ZwetslootGeverifieerd
Userscript update is nu geupload. Als het goed is zijn de problemen opgelost en kun je nu kiezen of je het officiële Somtoday logo wil of het Somtoday Mod logo. Ook kun je je gebruikersnaam nu veranderen. Handig als de mod die niet kan vinden :)
henk
succes
henk
bedankt
henk
zou u het ook zo kunnen maken dat je kan kiezen dat het logo van som het zelfde is als het logo met de zonnebril hier boven
Jona ZwetslootGeverifieerd
Helemaal top, ga ik mee bezig. Het wordt dan wel een instelling, dus die moet je dan wel zelf aanzetten.
Mr. Bug
Oké, top!
Jona ZwetslootGeverifieerd
Ik heb net de database connectie charset even goedgezet. Nu kan je berichten met é's sturen zonder dat ik ze hoef te verbeteren in de database :)
Mr. Bug
Ja wij hebben ook elo, alles doet het verder normaal.
Jona ZwetslootGeverifieerd
Oke, bedankt voor het proberen. Ik ga dus nog even naar dat blauwe menu kijken ergens vandaag en dan zet ik hopelijk de fix vanavond online.
Mr. Bug
En als ik naar de link ga, gebeurt er niks. Ik ga dan naar de nieuws pagina
Jona ZwetslootGeverifieerd
Oke. Is het somtoday-domein van jouw school ook elo.somtoday.nl? Als dat niet zo is dan kan je proberen dit met het somtoday-domein van jouw school te vervangen. Het maakt niet echt heel erg uit als het niet lukt maar het is fijn om zeker te weten of de sidebar daar wel zichtbaar is.
Mr. Bug
Ik kan niet naar de profiel pagina, mijn initialen/profielfoto zijn weg.
Mr. Bug
Hallo Jona, de sidebar van de instellingen zijn nu weg, maar ik kan nu helemaal niet meer bij de instellingen. Mijn profielfoto/initialen zijn nu weg. https://imgur.com/a/V7mH0c0
Jona ZwetslootGeverifieerd
Oh nee... Ik ga er aan werken maar ik heb het wel druk vandaag, dus ik heb óf vanavond een fix óf morgenochtend. Misschien nog een vraagje: wat gebeurt er als je direct naar de profielpagina gaat? Is de sidebar dan wel zichtbaar?
https://elo.somtoday.nl/home/profile

EDIT: Ik denk dat hij je gebruikersnaam gewoon niet kan vinden ofzo. Ik zal dan maar een profiel icoontje laten zien ipv initialen. Ik zie ook dat dat blauwe menu te breed is, ga ik ook nog naar kijken.
Mr. Bug
Ik kan de update wel even testen om te kijken of alles ook voor mij is gefixt?
Jona ZwetslootGeverifieerd
Leesbare versie:
https://jonazwetsloot.nl/userscripts/SomtodayModUnminified.user.js

Of de verkleinde versie:
https://jonazwetsloot.nl/userscripts/SomtodayMod.user.js
Jona ZwetslootGeverifieerd
Oke, ik heb nu een versie klaarliggen die de problemen hieronder als het goed is oplost. De reload wordt standaard uitgezet als het niet werkt en er komt meer tijd tussen de reloads. Als het goed is is het instellingenmenu nu niet meer zichtbaar op andere pagina's en is ook het initiaal-probleem opgelost. Ik moet het wel nog even nakijken voordat ik het online zet om er zeker van te zijn dat ik er geen nieuwe bugs in heb gestopt.
Mr. Bug
Ja het staat op iedere pagina en mijn profielfoto is veranderd in een B. Ik heb mijn profielfoto uit staan, en mijn initialen zijn niet "B" :)
Jona ZwetslootGeverifieerd
Wat de profielafbeelding-instelling doet is je schoolfoto weergeven. Als het uitstaat laat hij je initialen zien, dat is de bedoeling. En waarschijnlijk is Somtoday voor sommige scholen net wat anders en pakt hij de gebruikersnaam uit het verkeerde element waardoor je de verkeerde initialen krijgt. In ieder geval, heel erg bedankt voor het doorgeven van deze bugs. Ik zal ermee bezig gaan en hoop dat ik het kan fixen!

EDIT: Ik denk dat hij de tekst uit de "Berichten"-link pakt! Oorzaak gevonden!
Mr. Bug
Ik heb de toch de userscript storage kunnen vinden, die heb ik gewist. Nu krijg ik de hele tijd een melding met of ik automatisch refresh aan wil laten staan. Ik kon het alleen maar uitzetten, anders stopte die melding niet. Nu werkt alles maar staat alleen nog de sidebar van de instellingen in beeld.
Jona ZwetslootGeverifieerd
Ja, als je het uitzet stopt Somtoday namelijk met reloaden, wat in jouw geval ook de bedoeling is. En staat de instellingen sidebar ook in beeld op andere pagina's? Dat is raar. Ik zal ernaar kijken.
Mr. Bug
Hallo Jona, nee dat werkt niet. Ik kon in de userscript data niet vinden, dus ik heb het opnieuw geïnstalleerd. Dat werkt ook niet.
Jona ZwetslootGeverifieerd
Oke, nog een poging dan. Sorry voor al dit gedoe. De userscript storage is erg lastig te vinden.

------ Oplossing 1 ------
Voeg de volgende regel toe op regel 14 van het script:

GM_setValue("bools", "010110100110101000000000000000");

Daarna moet je naar Somtoday gaan. Daarna kan je hem weghalen.

------ Oplossing 2 ------
Als je wilt zou je ook de localstorage kunnen gebruiken voor instellingen. In dat geval kun je de regel
if (typeof GM_getValue === 'function' && typeof GM_setValue === 'function') {
vervangen door
if (typeof GM_getValue !== 'function' && typeof GM_setValue === 'function') {
en dan gebruikt het script de localstorage. Dit lost het probleem als het goed is ook op.
MR. H
ik heb het ook geprobeerd maar ik kan niet meer bij de instellingen.
Mr. Bug
Ik kreeg eerst een bericht met of ik automatisch refreshen aan wilde laten staan, ik heb op ja geklikt. Ik gebruik chrome. Ik heb ook mijn cookies en localStorage gewist, om automatsich refreshen uit te zetten. Maar dat lost niks op. De pagina refrest de hele tijd.
Jona ZwetslootGeverifieerd
-------- Oplossing --------
Als je de extensie gebruikt kun je de op het puzzel-icoontje klikken rechtsbovenaan in je browser en dan op 'Somtoday Mod'. Daar kan je op 'Reset alles' drukken. Dan reset de mod en kan je automatisch refreshen uitzetten.

Als je de userscript gebruikt kan je bij de instellingen de configuratiemodus op geavanceerd zetten. Herlaad en ga dan naar de scriptopslag (Geinstalleerde userscripts > Somtoday Mod > Opslag). Vervang wat er staat door '{}' en druk op 'Opslaan'.

-------- Meer informatie --------
De reden dat cookies en localstorage wissen niet werkt is omdat Somtoday Mod die niet gebruikt. Bij de extensie wordt de speciale extensieopslag gebruikt en bij de userscript wordt de speciale userscriptopslag gebruikt.

Automatisch refreshen is bedoeld om multitab-browsing wat makkelijker te maken omdat Somtoday met meerdere tabbladen vaak niet goed werkt. Zo te horen werkt het in sommige gevallen dus niet zo goed. In de volgende update ga ik het standaard uitzetten. Ook ga ik het waarschuwingsbericht wat duidelijker maken, dat was nu zo lang dat het een onoverzichtelijk wordt.
Mr. Bug
Hi, mijn somtoday wil niet stoppen met herladen! De pagina word de hele tijd gereload.
Jona ZwetslootGeverifieerd
Oh, dat is niet de bedoeling. Krijg je een bericht in beeld te zien? Welk platform gebruik je?
Jona (naamgenoot)
Hallo Jona, erg bedankt voor de mod! Heb je ook een github voor de somtoday mod?
Jona ZwetslootGeverifieerd
De GitHub-pagina kan je vinden op:
https://github.com/Jona-Zwetsloot/Somtoday-Mod
De bestanden van Somtoday Mod zijn ook te vinden op:
https://jonazwetsloot.nl/versions/somtoday-mod
Putin
Voeg optie veranderen van accentkleur die standaard cyaanblauw is. En dus gewijzigd zou kunnen worden in bv groen
Jona ZwetslootGeverifieerd
Je kan als het goed is de kleur al veranderen. Ga naar de profielpagina en kijk bij 'Thema > Kleur van Somtoday'. Als je dan op de gekleurde cirkel klikt kan je een kleur kiezen. Als je daarna klaar bent kan je op 'Instellingen opslaan' drukken.
henk
ik vind de mod echt geweldig maar op de pagina interne fout werkt de mod niet. ik weet niet of het wat uit maakt maar ik dacht ik meld het gewoon
Jona ZwetslootGeverifieerd
Bedankt voor het melden! Ik ga ernaar kijken (als het tenminste lukt om op die pagina te komen).
EDIT: Vanaf de volgende versie wordt je automatisch geredirect zodat je de interne fout pagina niet eens meer ziet. Dan hoef je ook niet meer op de link te drukken om terug te gaan naar de homepage.

EDIT 2: Eindelijk ben ik op de pagina terechtgekomen. En erachter gekomen dat mijn aanpak echt heel slecht was. Hierdoor kan er als Somtoday een foutmelding heeft een reload loop ontstaan. Ik ga nu de pagina gewoon stylen en dan is het weer wat beter.
MR. H
werkt de mod ook voor docenten?
Jona ZwetslootGeverifieerd
Helaas werkt de mod niet voor docenten, aangezien de docenten-site net wat anders is opgebouwd dan de leerlingen-site. Ook heb ik geen toegang tot de docenten-site, waardoor ik geen aangepaste versie voor docenten kan maken.
Anoniempje
Hallo Jona, echt bedankt! Is het ook mogelijk om je script zelf te gebruiken met een soort van api? Bijvoorbeeld somtodaymod.addSetting();
Jona ZwetslootGeverifieerd
Je kan de unminified userscript-versie downloaden. Dan kan je zelf de code aanpassen. Ik heb in de nieuwe versie (2.8) comments toegevoegd om alles zo duidelijk mogelijk te maken.
Stinos
JONA JE BENT ECHT EEN LEGEND echt waar hoe kan jij dit man
Jona ZwetslootGeverifieerd
Bedankt! Het is javascript, dus als je dat eenmaal een beetje kent is het gelukkig niet al te lastig.